22 Ιουν 2018

Ένας χρόνος του Δ.Σ.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


ΗΜΕΡ/ΝΙΑ:                 

20/6/2018
“Ο Άγιος Τρύφων”

ΑΡ. ΠΡΩΤ.:
228
* Έτος Ιδρύσεως 1961 *



Έδρα:
Αθήνα: Ανοίξεως 3-5, Τ.Κ. 111 47 Γαλάτσι, Τηλ.: 2102220901



Νάξος: Κοινοτικό Γραφ. Εγκαρών, 84300 Νάξος, Τηλ. 2285062334







ΠΡΟΣ:
Μέλη Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου
ΘΕΜΑ:
Γενική ενημέρωση των μελών



Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου μας,

Το Δ.Σ. κλείνοντας ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε την διοίκησή του Συλλόγου μας, κρίνει σκόπιμο να σας ενημερώσει για την μέχρι σήμερα πορεία του και τις επόμενες δράσεις του.

Το 2017 πραγματοποιήσαμε με επιτυχία τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού (πανηγύρια, της Αγίας Άννας και Δεκαπενταύγουστο).

Ικανοποιώντας ένα αίτημα των μελών μας, κάναμε τον Νοέμβριο μία τριήμερη εκδρομή στις περιοχές, Ελάτη – Περτούλι – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα.

Έγινε η έκδοση του ετήσιου ημερολογίου.

Με την νέα χρονιά έγινε το κόψιμο της πίτας και ακολούθησε η ετήσια Γενική Συνέλευση, με κύρια θέματα την τροποποίηση του καταστατικού (και αλλαγή της έδρας του Συλλόγου) και την εκκαθάριση του Μητρώου των μελών, έτσι ώστε να έχουμε την πραγματική εικόνα με τα ενεργά μέλη.

Σας κάνουμε γνωστό, ότι έχουμε βρει γραφείο στην Αθήνα, στο Γαλάτσι, στην οδό Τράλλεων, αλλά χρειάζεται μικροεπισκευές (π.χ. βάψιμο) και εξοπλισμό. Το κόστος του ενοικίου είναι χαμηλό. Γίνεται διαπραγμάτευση και το φέρουμε στο Δ.Σ. για έγκριση.

Πραγματοποιήσαμε κάποιες συναντήσεις με διακεκριμένη σύμβουλο – δικηγόρο πάνω σε θέματα Συλλόγων για την καλλίτερη δυνατή λύση.

Έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση, κάναμε μία πρώτη εκκαθάριση στο Μητρώο των μελών. Βρέθηκαν εγγεγραμμένα 473 μέλη. Από αυτούς οι 247 είναι ενεργοί και ταμειακώς εντάξει. Οι 226 δεν έχουν δώσει καμία παρουσία επί σειρά ετών. Γι’ αυτά τα μη ενεργά μέλη επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία (διεύθυνση, τηλέφωνο) αποφασίσαμε να βρούμε τρόπους επικοινωνίας μέσω συγγενών ή φίλων και εάν το  θελήσουν, να ενεργοποιηθούν πάλι καταβάλλοντας μία εισφορά των 20 ευρώ.
Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22850 62234, 22850 62517, 6947545052, 6970452871.
Επίσης μπορούν να καταχωρήσετε τα στοιχεία τους στην εφαρμογή που βρίσκεται στο facebook στην ομάδα ΕΓΚΑΡΕΣ ΝΑΞΟΥ!!!
ή απευθείας στην διεύθυνση του facebook (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvJ7xaOusGud6gaUS-cp49BrIBbv2yyB-UnywnCCgL0BnyVg/viewform).

Στείλτε μας οπωσδήποτε το email σας, στο email του Συλλόγου eggaresnaxos@gmail.com
Όσα μέλη έχουν δώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) θα λαμβάνουν τις επιστολές μέσω αυτού.

Για το 2018 κάναμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση για τις καλοκαιρινές (πανηγύρια) Αγίας Άννας και Δεκαπενταύγουστου.
Επίσης και μια μεγάλη Γενική Συνέλευση μέσα στον Αύγουστο, ώστε να καταλήξουμε στην οριστική διαμόρφωση του καταστατικού, αφού το θέμα της έδρας είναι στην κυριολεξία καταλυτικό.
Τέλος, επειδή υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις στο θέμα της αλλαγής της έδρας, στην Γενική Συνέλευση αυτή θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Συλλόγου.

Σαν πρόεδρος του Συλλόγου και διαμένοντας τον περισσότερο χρόνο στο χωριό, διαπίστωσα ότι για τα προβλήματα που προκύπτουν και αφορούν το χωριό, μπορούμε να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Εγκαρών, ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση, επιτυγχάνοντας λύσεις.

Τα μέλη πρέπει να αντιληφθούν ότι η συνέχεια της επιβίωσης του Συλλόγου είναι η διάθεση, ιδίως των νέων, να αφιερώσουν λίγο χρόνο και προσπάθεια ώστε αυτός ο Σύλλογος να μην τελειώσει.





     
Για το Δ. Σ. του Συλλόγου,

Ο Πρόεδρος
  
Η Γενική Γραμματέας





Χαράλαμπος Αντύπας
Ευαγγελία Λάσκαρη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου