11 Ιουλ 2013

Το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την υπ’ αριθμό 1658/2013 απόφαση, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2011, με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, στην Κορφή Ξύδη.

 
 
Η Κορφή Ξύδη (Φωτογραφία: Naxos News)


Η προσφυγή κατά της νομιμότητας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υποβλήθηκε από το σύλλογο Γαλήνης και από ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση ακινήτων, εκδικάστηκε στις 28 Μαΐου στη Σύρο.

Μετά την έκδοση της απόφασης αυτής που δικαιώνει το Δήμο, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι «μετά από αυτήν τη δικαστική εξέλιξη κάμπτονται και αυτές οι αντιδράσεις κατά της υλοποίησης του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί δικαίωση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου, ο οποίος μπορεί πλέον να προχωρήσει απρόσκοπτα στο επόμενο στάδιο για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη, κατασκευάζοντας ένα έργο πνοής και υψίστης σημασίας για τον τόπο μας».


πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=31067

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου