9 Οκτ 2017

Eνημέρωση των μελών του Συλλόγου από το νέο Δ.Σ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΗΜΕΡ\ΝΙΑ:
4-10-17            
Ο Άγιος Τρύφων”

ΑΡ. ΠΡΩΤ.:
225
* Έτος Ιδρύσεως 1961 *



Έδρα:Αθήνα: Ανοίξεως 3-5, Τ.Κ. 111 47 Γαλάτσι, Τηλ/FAX: 210 2220901



Νάξος: Κοινοτικό Γραφείο Εγκαρών, 84300 Νάξος, Τηλ. 22850 62334





ΠΡΟΣ:
Μέλη Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου ‘Ο Άγιος Τρύφων’
ΘΕΜΑ:
Γενική ενημέρωση των μελών


Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου μας,

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, προήλθε από τις εκλογές στις 16 Ιουλίου 2017, μετά από πολλές παλινωδίες λόγω της αδιαφορίας και της έλλειψης υποψηφιοτήτων από τα μέλη μας. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε την τελευταία στιγμή μια ομάδα ανθρώπων, να φτάσουμε στις εκλογές.

Το Δ.Σ. που συγκροτήθηκε κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσει το πανηγύρι της Αγίας Άννας και του Δεκαπενταύγουστου, που τόσο επιθυμούσαμε όλοι μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Παρόλο που τα συγκροτήματα είχαν κλείσει συμφωνίες, κατορθώσαμε να βρούμε τα καλύτερα σχήματα, που και κέφι μας έδωσαν και τον κόσμο συγκεντρώσαμε και τα έσοδα μας ήταν σημαντικά.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο κάτω, χρειαζόμαστε την στήριξη όλων σας στην προσπάθεια μας. Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για το τι προγραμματίζουμε.

1. Ο Σύλλογος πρέπει να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα που η Πολιτεία θεσπίζει, σε θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά και το βασικότερο στην έδρα που πρέπει να έχει για να μπορεί να λειτουργήσει.
Σήμερα το ιδρυτικό καταστατικό έγινε το 1961, όπως και η τροποποίηση στις 28/5/1998, δεν μας δίνουν αυτές τις προϋποθέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε με επιτυχία, όμως δεν μπορεί να συνεχίσει με την ίδια μορφή.

2. Σας επισημαίνουμε ότι η έδρα του Συλλόγου μας μέχρι σήμερα είναι το Γαλάτσι σε χώρο στο γραφείο που μας έχει παραχωρήσει ο Απόστολος Φακίνος, τον οποίο ευχαριστούμε γιατί η συνεισφορά του είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
Στην ουσία όμως η έδρα αυτή δεν λειτουργεί, αφού το Δ.Σ. κάθε φορά είχε άλλον τόπο συνεδρίασης π.χ. στο σπίτι του κάθε Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα.
Τα τελευταία χρόνια, δηλώναμε έδρα στο Περιστέρι, στην Β’ εφορία Περιστερίου, όπου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις και παίρνουμε τα δικαιολογητικά, παράνομα βέβαια αφού επίσημα η έδρα είναι στο Γαλάτσι.

3. ΙΚΑ. Τα τελευταία χρόνια δηλώνουμε και ασφαλίζουμε τους ανθρώπους της κάθε ορχήστρας στις εκδηλώσεις μας, με τρόπους απαράδεκτους. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων όσες φορές χρειάστηκε να δικαιολογηθούμε, είχαμε κάποιον Άγιο προστάτη και την γλυτώναμε.

4. Θα προχωρήσουμε λοιπόν στην αλλαγή του καταστατικού. Θα σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές και θα στείλουμε αντίγραφο σε όλους. Ο Σύλλογος πρέπει να λειτουργεί σε όλα (μητρώο μελών, ταμείο κλπ), με νομιμότητα.

5. ΜΕΛΗ. Τα μέλη του Συλλόγου σήμερα είναι περίπου πεντακόσια (500). Στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο αριθμός, γιατί πολλοί δεν υπάρχουν πλέον στην ζωή. Άλλα μέλη δεν έχουν παρουσία γιατί έχουν κάποιο παράπονο με τις διοικήσεις για άστοχες αποφάσεις. Πολλοί δεν είναι ταμειακά εντάξει και θεωρούν ότι το ποσό των πέντε (5) ευρώ της ετήσιας συνδρομής για κάθε μέλος είναι μεγάλο.
Το ποσό αυτό είναι από τα λίγα έσοδα του Συλλόγου και θα παραμείνει όπως έχει.
Επίσης, για να έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη, πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει την τελευταία τριετία.

6. Κεραίες τηλεόρασης. Το θέμα σχεδόν έκλεισε και το παλαιό καθεστώς τελείωσε.

7. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξαγγελίες του Δήμου, για την διαμόρφωση του Σχολείου και της πλατείας του χωριού.

8. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Αθήνα και Εγκαρές, που θα ικανοποιήσουν όλα τα μέλη μας (π.χ. εκδρομές) για να δώσουμε μια νέα ώθηση στον Σύλλογό μας.

Τέλος, με αυτή την πρώτη ενημερωτική επιστολή, σας καλούμε να σταθείτε στο πλάι του Δ.Σ. για να πετύχουμε όλοι μαζί, ότι καλύτερο για το όμορφο χωριό μας.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.


Για το Δ. Σ. του Συλλόγου,


       Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας





Χαράλαμπος Αντύπας
Ευαγγελία Λάσκαρη










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου