11 Φεβ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την κατάργηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου - Κ.Υ. Νάξου

-->
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
“Ο Άγιος Τρύφων







* Έτος Ιδρύσεως 1961 *


10 Φεβρουαρίου 2013






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου - Κ.Υ. Νάξου

Μια αποφασιστικής σημασίας πράξη του συνεχιζόμενου επί χρόνια δράματος του συστήματος δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι η απόφαση συγχώνευσης (διοικητική άραγε μόνο;) του Νοσοκομείου - Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο της Σύρου, την τελευταία ημέρα του δίσεκτου έτους 2012 (ΦΕΚ Β’ 3499/31.12.2012). Αν μείνουμε απαθείς, τα χρόνια που έρχονται δεν θα είναι απλά δίσεκτα, αλλά σκληρά και απάνθρωπα.
Ο Σύλλογος Εγκαριτών Νάξου συμπαρατάσσεται στο μέτωπο ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων των νησιών μας που προωθείται με τη ολοένα αυξανόμενη στέρηση των παροχών του δημόσιου συστήματος υγείας, η οποία θα έχει άμεσες και σοβαρότατες επιπτώσεις και στην τουριστική δραστηριότητα και συνεπώς θα επιφέρει καίριο οικονομικό πλήγμα στα νησιά και στη χώρα. Προσυπογράφουμε τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα για την υγεία και του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την διεκδίκηση των αυτονόητων.
Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην προωθούμενη συνεχή υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση των δομών υγείας στο νησί μας, και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Οι ουσιαστικές παροχές υγείας σε κάθε μικρομεσαίο νησιώτη ή φιλοξενούμενο ή επισκέπτη που δικαιούται μερίδιο στην αξιοπρεπή διαβίωση και στην εξασφάλιση του υπέρτατου αυτού αγαθού δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Δημιουργία νέων και στελέχωση υφιστάμενων δομών υγείας στα νησιά μας, αντί του εξαναγκασμού γιατρών και νοσηλευτών σε μετανάστευση. Το καλά σχεδιασμένο και επιβαλλόμενο στον ελληνικό λαό πισωγύρισμα στην τριτοκοσμική Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης, δήθεν χάριν της άγριας λιτότητας, είναι έγκλημα που πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Αντιτασσόμαστε στην καταστρατήγηση των επιταγών του Συντάγματος (και) για τη νησιωτικότητα. Δεν ανεχόμαστε την ισοπέδωση που αποσκοπεί στο μαράζωμα των ελληνικών νησιών. Οι πολιτικές αυτές πλήττουν ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τα νησιά μας.
Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε τον κατήφορο όσο υπάρχει καιρός. Όλοι μαζί οι νησιώτες έχουμε χρέος να αντισταθούμε ενεργά και να ανατρέψουμε τα σχέδια μαρασμού και εξαθλίωσης των νησιών μας.
Δεν παίζουμε με το μέλλον των νησιών μας, της χώρας μας και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα!
Όχι στην απάθεια. Ενεργή συμμετοχή και αγώνας χωρίς αναστολές!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου