29 Ιουν 2011

"Ο αγώνας συνεχίζεται", αναφέρεται στο ψήφισμα της κατάληψης του δημαρχείου Νάξου


Γύρω στις 10:30 χθες το βράδυ έληξε η κατάληψη του δημαρχείου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα αποφάσιζε για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου. Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη, μετά από συνεδρίαση, αποφάσισαν να λύσουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ενώ εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν, ότι η κατάληψη στέφθηκε από επιτυχία αφού τελικά ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο. "Κανένας ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά", αναφέρουν και καλούν όλους στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση, σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην πλατεία Μανδηλαρά, στις 11:00.
Λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ αποχώρησαν από το δημαρχείο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων οι πολίτες που νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε κατάληψη, αντιδρώντας στη δημιουργία ΧΥΤΑ Νάξου
 
 ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
Σήμερα 28 Ιουνίου –πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων ενάντια στη φτώχεια που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην πλειοψηφία της κοινωνίας- καταλάβαμε το δημαρχείο Νάξου και εμποδίσαμε τη συνεδρίαση του δήμου που θα ενέκρινε τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κορφή Ξύδη. Η κατάληψη στέφθηκε από επιτυχία αφού τελικά ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο.
 
Ο αγώνας μας ενάντια στην καταστροφή του τόπου αποτελεί μέρος των αγώνων ενάντια σε αυτούς που αποφασίζουν ερήμην μας για έργα και πολιτικές.
 
΄Αλλωστε ο καλλικρατικός δήμος είναι επιφορτισμένος να εφαρμόσει το μνημόνιο σε τοπικό επίπεδο και γι’ αυτό υπέγραψε πριν λίγες μέρες σύμβαση για την πρόσληψη 72 ανέργων με ελαστικές εργασιακές συνθήκες και 500 ευρώ μισθό.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ 
 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ 
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 11πμ 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=6414



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου