15 Μαρ 2011

Εμμένουν στις θέσεις τους

Εμμένουν στις θέσεις τους

Παρέμειναν και την Κυριακή έξω από το ΧΑΔΑ Νάξου οι διαδηλωτές που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη Νάξο και στη θέση Κορφή Ξύδη. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν στο χώρο έξω από το ΧΑΔΑ και το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, συνεχίζοντας...
τον αποκλεισμό εισόδου των απορριμματοφόρων και κάθε συνεργείου στο χώρο. Με τους διαδηλωτές μίλησαν την Κυριακή το απόγευμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτης Μαυρομμάτης και ο αντιδήμαρχος, Μανόλης Πολυκρέτης και τους ζήτησαν να συναντήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι το δήμαρχο, που θα έχει ειστρέψει από την Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου.
Οι διαδηλωτές, απάντησαν, ότι εμμένουν στις θέσεις τους όπως διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή αγώνα το Σάββατο 12 Μαρτίου και απάντησαν ότι θέλουν γραπτή διαβεβαίωση πως θα συζητηθούν άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα που βάζουν, καθώς και ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, όπως το πάγωμα της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών από το ΣτΕ.



Τα αιτήματα


1) Πάγωμα όλων των διαδικασιών (απαλλοτριώσεων) μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣΤΕ
2) Να ανατεθεί άμεσα μελέτη στην καθηγήτρια Κα Λοϊζίδου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου και να την προσκαλέσει ο Δήμος στην Νάξο με την ομάδα της, για επιτόπια μελέτη του θέματος προκειμένου να δοθεί η σωστότερη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.
3) Συζήτηση της πρότασης για άμεση αγορά της  κινητής μονάδας μηχανικής διαλογής που δίνει άμεση λύση στα τρέχοντα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
4) Διοργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα του Δήμου με την συμμετοχή των Συλλόγων μας για συζήτηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων





πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=3995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου