8 Μαρ 2011

Εγγαρές - Γαλήνη: "Εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων"

Την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων για το πάγωμα των διαδικασιών για κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κορφή Ξύδη, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ, ζητούν οι εκπρόσωποι φορέων της Γαλήνης και των Εγγαρών, σε επιστολή που έστειλαν προς τη νέα Δημοτική Αρχή και τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Στην επιστολή γίνονται προτάσεις...
για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τις οποίες ζητούν να γίνουν αποδεκτές, σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνουν, "μας υποχρεώνετε στην κάθετη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας".
Bookmark and Share
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αρ. Πρωτ. 2223
ΗΜΕΡ. ΠΑΡΑΛ. 04/03/2011


 Νάξος 02/03/2011
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κοινοποίηση:
1 .Πρόεδρο Δ.Σ.Δ.Ναξου
2.Κους Αντιδημάρχους
3.Δημοτικοί Σύμβουλοι
4.Προέδρους Δημοτικών και  Τοπικών Κοινοτήτων
5. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Μετά την συνάντηση μας στο Δήμο και την επίσκεψη μας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την παρουσία του Κου Πρωτονοτάριου και του Κου Ψαρρά ,όπως γνωρίζετε προτάθηκε άμεση λύση από την Καθηγήτρια κα Λουιζιδου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο υπάρχων ΧΑΔΑ .
Ενώ αναμέναμε την απόφαση σας για υλοποίηση των προτάσεων της ΚαςΛουιζίδου (επιστημονική λύση του αδιεξόδου που έχει έρθει ο Δήμος) βρέθηκε αναρτημένος ο κτηματολογικός πίνακας απαλλοτρίωσης της προτεινόμενης περιοχής Κορφή Ξύδη κατασκευής ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Μετά από αυτό στις 28/02/2011 πραγματοποιήθηκε Γ. Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Εγγαρών από τον Σύλλογο Εγγαριτών στην οποία παραβρέθηκαν και ο Σύλλογος Γαλήνης και ο Τοπικός Εκπρόσωπος Εγγαριτών Κος Λιανός Παράσχος, στην οποία αποφασίσθηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε τα παρακάτω από το Δήμο:
1. Την εφαρμογή των προεκλογικών σας δεσμεύσεων για το πάγωμα των διαδικασιών μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣΤΕ.
2. Να ανατεθεί άμεσα μελέτη στην Καθηγήτρια Κα Λουιζίδου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου να την προσκαλέσετε στη Νάξο με την ομάδα της για επιτόπια μελέτη του θέματος για την πιο σωστή λύση του προβλήματος των απορριμμάτων.
3. Συζήτηση της πρότασης για άμεση αγορά της Κινητής μηχανικής μονάδας διαλογής που δίνει άμεση λύση στα τρέχοντα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
4. Διοργάνωση Ημερίδας υπό την αιγίδα του Δήμου και την συμμετοχή των Συλλόγων μας ,με συζήτηση ,και ενημέρωση των πολιτών
5. Να έρθει άμεσα σε σύγκλιση το Δημοτικό Συμβούλιο με τα ανωτέρω θέματα και ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέχρι την Παρασκευή 11/03/2011 .
Ο Ναξιακός Λαός στήριξε τη νέα Δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι θα έχει να κάνει με μια Δημοτική Αρχή που εμπνέεται από Δημοκρατικές Αρχές σε κάθε ενέργεια της, στην τιμιότητα και το ήθος των μελών της.
Ελπίζουμε να μην διαψεύσετε το Ναξιακό Λαό ακολουθώντας τα αχνάρια και το τρόπο διακυβέρνησης των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Έτσι ζητάμε να μείνετε πιστοί στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις να μην προβείτε σε καμία διαδικασία έως ότου ωριμάσουν οι προσφυγές σχετικά με το ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση Κορφή Ξύδη.
Επειδή όμως αναρτήσατε τον κτηματολογικό πίνακα της περιοχής ζητάμε να κάνετε αποδεκτές τις πιο πάνω προτάσεις μας ,και να έχουμε την θετική σας απάντηση έως 11/03/2011 .
Σε διαφορετική περίπτωση μας υποχρεώνετε στην κάθετη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. 
Τοπικός εκπρόσωπος Εγγαρών        Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ Εγγαρών
Λιανός Παράσχος                                         Κουνάδη Ματούλα

Τοπικός εκπρόσωπος Γαλήνης     Η Πρόεδρος του ΔΣ Γαλήνης
Γεωργιλακης Ιωάννης                          Κουτάντζη Εμμανουελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου