3 Μαρ 2011

Ο Δήμος Νάξου τι λέει γι αυτό;


Την τεχνολογία "Σούκος" επέλεξαν στην Άνδρο

Μέτρα για την πλήρη αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώθηκε και στο χώρο της χωματερής, λόγω του τεράστιου όγκου βροχής που εκδηλώθηκε στις 4-5 Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχτεί το νησί...
σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου. Αποφασίστηκε, η ανάκτηση και η απομάκρυνση των υλικών, η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης που διεξάγεται ήδη, η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και στη συνέχεια, σε διάστημα περίπου 50 ημερών, η άμεση τοποθέτηση και εφαρμογή της επεξεργασίας με την καινοτόμο μέθοδο, πρωτοποριακής τεχνολογίας, ΣΟΥΚΟΣ.


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
                                     ΑΝΔΡΟΣ 23/2/2011
                                             
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα για την πλήρη αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώθηκε και στο χώρο της χωματερής, λόγω του τεράστιου όγκου βροχής που εκδηλώθηκε στις 4-5 Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011. 
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, στην οποία ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Γλυνός ανέλυσε διεξοδικά τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν από την πρώτη κιόλας στιγμή, για την αποφυγή της διασποράς των υλικών και εν τέλει τον επιτυχή περιορισμό τους. 
Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, η επίσκεψη στο χώρο του ΧΑΔΑ της ομάδας του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας - Υδρογεωλογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Δ. Ρόζο, με σκοπό την διατύπωση προτάσεων και στη συνέχεια την ανάθεση για την οριστική και άμεση αποκατάσταση της χωματερής. 
Συζητήθηκε και αποφασίστηκε επίσης, η ανάκτηση και η απομάκρυνση των υλικών, η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης που διεξάγεται ήδη, η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και στη συνέχεια, σε διάστημα περίπου 50 ημερών, η άμεση τοποθέτηση και εφαρμογή της επεξεργασίας με την καινοτόμο μέθοδο, πρωτοποριακής τεχνολογίας, ΣΟΥΚΟΣ.
Με το πιλοτικό αυτό σύστημα που θα εφαρμοστεί και στο Δήμο Άνδρου, επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η πλήρης αξιοποίηση του συνόλου της μάζας των απορριμμάτων με τη μετατροπή τους σε χρήσιμα υλικά. 
Το σύστημα δεν απαιτεί επίσης χώρο υγειονομικής ταφής για τη λειτουργία του, λόγω της έλλειψης υπολειμμάτων και χαρακτηρίζεται από μηδενική όχληση του περιβάλλοντος κατά την επεξεργασία. 
Αξίζει να τονιστεί το χαμηλό λειτουργικό κόστος προς όφελος του Δήμου.
Ο Δήμος Άνδρου αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης που ταλανίζει το νησί εδώ και σαράντα χρόνια και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά την υπάρχουσα χωματερή για το σκοπό αυτό.


Τεχνολογία "Σούκος"


Πρόκειται, σύμφωνα με την εταιρεία,  για ένα σύγχρονο σταθμό ψυχρής επεξεργασίας και ανακύκλωσης αστικών στερεών απορριμμάτων, την πατέντα της οποίας έχει κατοχυρώσει η ελληνική εταιρεία «Soukos Robots» με έδρα την Καλαμάτα.

Σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται για την τεχνολογία "Σούκος", με τη μέθοδο της ανακύκλωσης και της ψυχρής διαδικασίας, αλλά και διαφόρων άλλων ενεργειών, εξάγει σκουπίδια με τη μορφή χώματος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές οικολογικές καλλιέργειες καθώς και με τη μορφή ενός υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση σε σόμπες κλπ.
Επίσης, όπως αναφέρεται, το εν λόγω μηχάνημα δεν βγάζει στραγγίδια χάρη σε μια  μέθοδο που χρησιμοποιεί ο εφευρέτης Κώστας Σούκος.

πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=3583

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου