6 Μαΐ 2016

Η Νάξος γεμίζει από Ήρωες!

Με ενθουσιασμό και αρκετά μεγάλη προσέλευση εθελοντών, ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Μαΐου η δράση της ΛΕΜΟΝ-BE MY HERO που σκοπό έχει την ενημέρωση και την εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Στην κεντρική πλατεία της παραλίας Νάξου η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού έχει στήσει ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι, ενημερώνει και κάνει εγγραφές εθελοντών του μυελού των οστών με την υπεύθυνη του προγράμματος BE MY HERO κ. Λεγάκη στο πλευρό της. Η δράση θα συνεχιστεί την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.
Το "Be My Hero - Γίνε ο Ήρωάς μου!" είναι μια ανθρώπινη πρωτοβουλία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τόσο απλά, με μία μπατονέτα όπως εξήγησε στην κάμερα του naxostimes.gr η κ. Λεγάκη.
"Ο μυελός των οστών είναι το "εργοστάσιο" παραγωγής του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Για πολλούς ασθενείς - ιδιαίτερα παιδιά - που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες (κακοήθειες του αίματος) η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μοναδική τους ελπίδα... Το να εγγραφείς ως δότης μυελού των οστών είναι το άλμα, από τη θεωρία στην πράξη" σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης σε όλη την Ελλάδα.
Την ικανοποίηση του σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου, εξέφρασε το μέλος της ΛΕΜΟΝ - BE MY HERO Κυριάκος Κουκάς. Όπως σημείωσε, η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες από τη ΛΕΜΟΝ και "περιμένουμε να δείξουμε τη δύναμη μας ως νησί". "Η ζωή είναι ένα πάρα πολύ ωραίο δώρο και εμείς μπορούμε να το χαρίσουμε σε κάποιον που το έχει ανάγκη" σημείωσε και υπογράμμισε ότι αυτό το "δώρο" μπορούμε να το προσφέρουμε απλά, ανθρώπινα, ανώδυνα και με ασφάλεια...

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου