24 Ιουν 2015

Ανέλαβε καθήκοντα ο Ν. Μπουλαξής ως πρόεδρος στη ΡΑΕ







Ανέλαβαν καθήκοντα οι Ν. Μπουλαξής και Σ. Μανωλκίδης ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος στη ΡΑΕ

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία ο Νίκος Μπουλαξής, διδάκτορας Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός αναλαμβάνει από σήμερα Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ο Σωτήριος Μανωλκίδης, διδάκτορας Νομικής – Δικηγόρος, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ.
Με τον τρόπο αυτό η ΡΑΕ παύει να είναι ακέφαλη, όπως ήταν επί της ουσίας από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν και είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος πρόεδρος, Ν. Βασιλάκος.
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έχει επίσης δημοσιευτεί και η απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία ορίστηκε μέλος της ΡΑΕ η Νεκταρία Καρακατσάνη, διδάκτορας Οικονομικών της Ενέργειας – Μαθηματικός (ΦΕΚ ΥΟΔΔ, 446/22.06.2015).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, "με τον ορισμό των τριών, αφού προηγήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης και της ακρόασής τους από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πλήρωση των θέσεων της ΡΑΕ, που έμειναν κενές λόγω λήξης της θητείας του Προέδρου, του Α’ Αντιπροέδρου και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας".
Στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ μπορείτε να βρείτε τα ανωτέρω ΦΕΚ διορισμού, καθώς και το περιεχόμενο της διαδικασίας ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και της γνώμης των μελών της.
πηγη: http://energypress.gr/news/anelavan-kathikonta-oi-n-mpoylaxis-kai-s-manolkidis-os-proedros-kai-antiproedros-sti-rae



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου