3 Οκτ 2012

Απάντηση σε Δελτίο Τύπου της ΟΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ                      
“Ο Άγιος Τρύφων”                               ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: 2 Οκτωβρίου 2012
* Έτος Ιδρύσεως 1961 *

Έδρα:
Αθήνα: Ανοίξεως 3-5, Τ.Κ. 111 47 Γαλάτσι, Τηλ/FAX: 210 2220901
Νάξος: Κοινοτικό Γραφείο Εγκαρών, 84300 Νάξος, Τηλ. 22850 62334



                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                 Απάντηση σε Δελτίο Τύπου της ΟΝΑΣ
σχετικά με την αποχώρηση του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου από την Ομοσπονδία.

Απαντώντας στο σχετικό με την από 3/9/2012 επιστολή μας Δελτίο τύπου της ΟΝΑΣ (καθώς απαντητική επιστολή δεν έχουμε λάβει), θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Η απόφαση αποχώρησης του Συλλόγου μας από την ΟΝΑΣ είναι νόμιμη και ισχυρή καθώς είναι απολύτως σύμφωνη με το καταστατικό του Συλλόγου. Λήφθηκε μάλιστα ομόφωνα από το ΔΣ και παρουσία όλων των μελών του. Αν και δεν όφειλε, το ΔΣ έθεσε σε συζήτηση το θέμα (λόγω της σημασίας του) σε δύο Γενικές Συνελεύσεις, όπου διαπιστώθηκε η πλήρης συναίνεση στην ενέργεια αυτή.
2. Στην απόφαση αυτή οδηγούμαστε για τη στάση της Ομοσπονδίας στο ζήτημα του ΧΥΤΑ Νάξου. Σε πείσμα δε εκείνων που επιθυμούν τη διάσπαση του μετώπου που αντιτίθεται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη Κορυφή Ξύδη, το χωριό μας με ενιαία και ισχυρή βούληση συνεχίζει τον αγώνα του με τη συνεργασία των Γαληνιωτών και τη συμπαράσταση των λοιπών Ναξίων που αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση του προβλήματος και επιθυμούν μια αληθινά προοδευτική λύση για όλη τη Νάξο.
3. Από τη δική μας οπτική γωνία, το θέμα του ΧΥΤΑ Νάξου έχει ξεφύγει από επιστημονικές και τεχνικές μελέτες, όπως άλλωστε θα καταδείξουν σύντομα οι προσφυγές στη δικαιοσύνη. Έχει προσπεράσει επίσης, προσεκτικά διατυπωμένα ανακοινωθέντα και ψηφίσματα. Η ουσία που επίμονα αποφεύγει και η ΟΝΑΣ έχει να κάνει με την εξής απλή ερώτηση: Μπορεί να θάβονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών ετησίως (το...υπόλειμμα κατά την ΟΝΑΣ) στην ‘πόρτα’ χωριών του νησιού μας; Μπορεί να αδιαφορεί κανείς για τους κινδύνους; Εμείς, βλέπουμε μπροστά μας την καταστροφή του χωριού και του νησιού μας και η ΟΝΑΣ, κατά την άποψή μας, τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου.
4. Η «ουδέτερη» στάση εν προκειμένω δεν είναι υπεύθυνη στάση, τόσο για το μέγεθος ενός προβλήματος Παναξιακής εμβέλειας, όσο και λόγω του σκοτεινού παρασκηνίου που οδήγησε στην συγκεκριμένη επιλογή για το νησί μας.

Κατόπιν αυτών, δύο τελευταίες επισημάνσεις:
- "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". Στο σημερινό πολιτικό-κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας, οι αλήθειες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται.
- Συνεχίζουμε να θεωρούμε τον Σύλλογό μας, εκτός ΟΝΑΣ.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας






Νίκος Γ. Μπουλαξής                           Αγγελική (Κική) Α. Λάσκαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου