28 Απρ 2012

Ενιαίος Συντελεστής Τ.Α.Π. 0,25%ο στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και όρισε ως Ενιαίο Συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) σε όλη τη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε ποσοστό μηδέν είκοσι πέντε τοις χιλίοις (0,25‰). Σημειώνεται, ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής είναι ο μικρότερος από όσους ίσχυαν μέχρι σήμερα σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του δήμου. Η σχετική απόφαση για ενιαίο συντελεστή Τ.Α.Π. ελήφθη σε εφαρμογή σχετικού νόμου.
 
 
 
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα ίσχυαν οι παρακάτω συντελεστές Τ.Α.Π:
στην πρώην Κοινότητα Κουφονησίων ίσχυε 0,25 ‰ συντελεστής Τ.Α.Π.
στην πρώην Κοινότητα Σχοινούσας ίσχυε 0,35 ‰ συντελεστής Τ.Α.Π.
στην πρώην Κοινότητα Ηρακλειάς ίσχυε 0,35 ‰ συντελεστής Τ.Α.Π.
στην πρώην Κοινότητα Δονούσας ίσχυε 0,25 ‰ συντελεστής Τ.Α.Π.
στον πρώην Δήμο Δρυμαλίας ίσχυε 0,35‰ συντελεστής Τ.Α.Π.
στον πρώην Δήμο Νάξου ίσχυε 0,25 ‰ συντελεστής Τ.Α.Π. 

Σημειώνεται, ότι το ΤΑΠ υπολογίζεται σε ποσοστό από (0,25 ‰) έως (0,35 ‰) επί της αξίας του ακινήτου.

Σε περιοχές όπου ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων , για τον υπολογισμό του ΤΑΠ που επιβάλλεται στα κτίσματα, λαμβάνονται υπόψη μόνον η τιμή ζώνης και ο συντελεστής παλαιότητας, όπως καθορίζονται κάθε
φορά με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδονται κατά τις διατάξεις των άρθρων 41 του Ν1249/82 και 14 του Ν1473/84.

Εξαιρούνται από την επιβολή τέλους Τ.Α.Π. τα ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ιεροί Ναοί, Μονές, φιλανθρωπικά ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστοι χώροι.

πηγή: http://www.naxosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου