9 Δεκ 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

Το διεθνές γαστρονομικό κίνημα "Slow Food" ("αργό φαγητό", σε αντιπαράθεση με το "fast-food", το γρήγορο φαγητό) είναι στρατευμένο εδώ και μία δεκαετία στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής προσέγγισης της γαστρονομίας.
To δίκτυο Terra Madre είναι ένα κομμάτι της μεγάλης γαστρονομικής γιορτής του Slow Food που σκοπό έχει να ανακαλύψει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αξιόλογη παραδοσιακή μαγειρική και τα παραδοσιακά προϊόντα.
Το Terra Madre φέρνει σε επαφή ακαδημαϊκούς, σεφ, καταναλωτές και ομάδες νεολαίας, ώστε να μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εργαστούν για να βελτιώσουν το σύστημα διατροφής.
Η εκδήλωση Τerra Μadre με σήμα το σαλιγκαράκι είναι το....... μεγαλύτερο διεθνές γαστρονομικό κίνημα, στην Ελλάδα αριθμεί 300 μέλη τα οποία είναι οι opinion leaders στο θέμα του φαγητού και του κρασιού.

Στις 10 Δεκεμβρίου η εκδήλωση Τerra Μadre θα γίνει στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, στο περίφημο Grande Balcon με θέα την Αθήνα από ψηλά. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην κουζίνα της Νάξου και ιδιαίτερα στην γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές αυθεντικές γεύσεις από τον Ναξιώτη executive chef και συγγραφέα Δημήτρη Παπαδόπουλο. Όλα τα προϊόντα είναι από την Νάξο και πρωταγωνίστρια των γευστικών δημιουργιών του μενού θα είναι η γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου. Τα κρασιά που θα συνοδέψουν τα πιάτα επιλέχθηκαν να είναι τα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη από τη Δράμα. Έτσι λοιπόν θα γίνει ένα αρμονικό δέσιμο της νησιώτικης κουζίνας με τα βραβευμένα κρασιά από την οινική ζώνη της Δράμας από την εκδήλωση δεν θα λείπει βέβαια το φημισμένο λικέρ κίτρο Νάξου.
 

πηγή: http://naxosfan.blogspot.com/2011/12/blog-post_3341.html

1 σχόλιο: