11 Ιουν 2011

Έναρξη του 1ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Naxos Art & Music Festival.

Στον πανέμορφο και ανακαινισμένο χώρο της πρώην σχολής Ουρσουλινών στο κάστρο της Χώρας, ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας Ναξίων ερασιτεχνών φωτογράφων αφιερωμένη στη μνήμη του Αντώνη Μαθιάσου, που επίσης υπήρξε ερασιτέχνης και λάτρης της φωτογραφίας. Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μ. Μαργαρίτης κήρυξε την έναρξη του 1ου Ναξιώτικου φεστιβάλ  τεχνών και μουσικής, παρουσία αρκετών συντοπιτών μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Την έκθεση με την εξαιρετική δουλειά των Ναξίων φωτογράφων ...
 μπορείτε να επισκέπτεσθε 10.00-14.00 και 18.00-22.00 μαζί με την έκθεση για τα παραδοσιακά κοτσάκια στον 2ο όροφο της ''σχολής''.

Στιγμές γεμάτες ευαισθησία και δύναμη, στιγμιότυπα της ζωής ακινητοποιημένα στον απόλυτο χρόνο ... οι φωτογραφίες του Αντώνη Μαθιάσου μας κερδίζουν με την αμεσότητα τους.
Στιγμιότυπα γεμάτα χρώματα σε ασπρόμαυρα καρέ ... και πορτρέτα από αγαπημένους ανθρώπους και στιγμές της ζωής του, συμπληρώνουν τον κύκλο των φωτογραφιών του Αντώνη σ' αυτή την έκθεση που είναι αφιερωμένη στον ίδιο, δουλεμένη με φροντίδα και αγάπη.
Κάθε φωτογραφία του και μια ιστορία που έχει τόσα πολλά να μας πει με τόσο λίγα λόγια ...
Ιστορίες αυτοτελείς που άλλοτε ακινητοποιούν το χρόνο κι άλλοτε του δίνουν διάρκεια σαν το ρεφρέν ενός τραγουδιού που ξέρεις ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει ...
Σ' ευχαριστούμε Αντώνη που μας έφερες κοντά
Ν' ανταλλάξουμε εικόνες και μηνύματα
Να θυμηθούμε, να νοσταλγήσουμε, να προβληματιστούμε
και να σκεφτούμε για μια ακόμη φορά
πόσο πολύτιμες είναι οι στιγμές
και πόσο μοναδικοί είναι οι άνθρωποι ... !!!  

Κείμενο : Μαρία Τσακωνιάτη


πηγή: http://naxos365.blogspot.com/2011/06/1-naxos-art-music-festival.html








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου