4 Μαΐ 2011

Συμφωνούν καταρχήν για μειώσεις τιμών στα εισιτήρια


Σε καταρχήν συμφωνία για το θέμα των μειώσεων ή καταργήσεων των κρατήσεων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατέληξαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο.

 Ο εκπρόσωπος του ΣΕΕΝ επί θεμάτων ακτοπλοΐας, Μιχάλης Σακέλης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η ακτοπλοΐα αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να λάβουμε μέτρα, προκειμένου να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίας μας προς τα νησιά».
Υποστήριξε ότι από τις συνομιλίες που έγιναν ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε μείωση κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα εισιτήρια, τα οποία αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται έως 40%.
Με δεδομένες τις σημερινές τιμές του πετρελαίου, ο κ. Σακέλης δήλωσε ότι ο ΣΕΕΝ είναι διατεθειμένος να μειώσει την ονομαστική τιμή των εισιτηρίων ισόποσα με την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων. 
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου εξαιτίας της κρίσης στον αραβικό κόσμο.
Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα ρήτρας καυσίμων, ο κ. Σακέλης τόνισε ότι αν γίνει αυτό θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί.
Εμείς ουσιαστικά ζητάμε κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων γιατί τις θεωρούμε μη ανταποδοτικές, είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΝ, «αλλά περιμένουμε τον υπουργό να πάρει τις τελικές του αποφάσεις».
Ο κ. Σακέλης ανέφερε, επίσης, ότι τα λιμενικά τέλη είναι μη ανταποδοτικά, καθώς δεν επενδύονται στα περισσότερα λιμάνια, ενώ για το ΦΠΑ ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε μείωση στα επίπεδα των τουριστικών υπηρεσιών στα νησιά.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας είχε σύσκεψη με τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Πηγή: naxos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου