18 Απρ 2011

60 χρόνια με σεβασμό στην παράδοση


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, η τιμητική βραδιά στην Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, που με σεβασμό στην παράδοση υπηρέτησε επί πολλά χρόνια το νησιώτικό τραγούδι, ξεσηκώνοντας ή συγκινώντας με τις ερμηνείες της μικρούς και μεγάλους σ’ όλη την Ελλάδα κι όπου υπάρχει ελληνισμός. Διοργανωτής της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων και τόπος, το κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Εκεί, μεταξύ των πολλών φίλων,
θαυμαστών, συντοπιτών της σπουδαίας ερμηνεύτριας, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Πολύδωρας Τσελέκας και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης.
Bookmark and Share
 Για την τιμώμενη, τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της, μίλησε ο κ. Ιάκωβος Τσελέντης, στρατηγός ε.α., συγχωριανός της "κυρα-Ρήνης". Όσα αναφέρθηκαν, ήταν από στοιχεία που η ίδια η Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη μετέφερε σε πολύωρη συζήτηση-συνέντυξη που είχε με μέλη του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων.

Προβλήθηκε βίντεο με την πορεία της τιμώμενης, που φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους για την τιμή που της έγινε.

 Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νάξου και ΜΙκρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης, που ταξίδεψε στην Αθήνα μόνο για να συμμετέχει στην τιμητική εκδήλωση, εκπροσωπώντας όλους τους Ναξίους, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρα - Ρήνη, που έκανε γνωστό το ναξιώτικο-νησιώτικο τραγούδι πέρα από τη Νάξο και το Αιγαίο, σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.



Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην τιμώμενη ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αντρέας Μπελιώτης. Η πλακέτα είχε το πρόσωπο της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη με φόντο το αγαπημένο της χωριό, τον Κινίδαρο.



Μαγευτικές στιγμές με τη φωνή της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη!



Στην εκδήλωση τραγούδησε και Ελένη Λεγάκη, κόρη της τιμώμενης.


Τα χορευτικά, χόρεψαν χαρακτηριστικές επιτυχίες της "κυρα-Ρήνης" με συνοδεία στο βιολί το Γιώργο Μπελιώτη και στο λαούτο τον Κωνσταντίνο Χουζούρη. 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά, του Συλλόγου Ναξιωτών Αγ.Αναργύρων που ξεκίνησε με χορούς από τη Νάξο και του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου. Ακολούθησε  το Κρητικό χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού ομίλου Αορειτών Αγ.Αναργύρων με συνοδεία κρητικής λύρας. Το χορευτικό μέρος ολοκληρώθηκε με το χορευτικό του Συλλόγου Ναξιωτών Αγ. Αναργύρων με χορούς από τα υπόλοιπα νησιά.

πηγή: http://www.naxos-news.gr/?aid=4767

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου