15 Μαρ 2011

"Μπλόκο" στη Χωματερή Νάξου


"Μπλόκο" στη Χωματερή Νάξου

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν από το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι της Γαλήνης και των Εγγαρών στη Νάξο και όχι μόνο, για την απόφαση κατασκευής του ΧΥΤΑ στην Κορφή Ξύδη. Οι κάτοικοι, δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου να αδειάσουν σκουπίδια στον υφιστάμενο ΧΑΔΑ. Πριν λίγες μέρες με επιστολή τους...
προς τη δημοτική αρχή, ζητούσαν να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους για εξεύρεση άλλων τρόπων διαχείρισης των απορριμμάτων και συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Είχαν δε προειδοποιήσει, ότι αν δεν συμβεί αυτό θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και όπως αποδεικνύεται το τήρησαν. Στο σημείο, έσπευσε ο αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης, αφού τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος είναι εκτός Νάξου. Με βάρδιες παραμένουν και τη νύκτα, ενώ την Κυριακή γύρω στο μεσημέρι θα γίνει συνέλευση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.
Ο δήμαρχος, είναι στο Βερολίνο,στην Τουριστική Έκθεση.
Όπως, δήλωσε στη Naxos News, ο κ. Μανόλης Πολυκρέτης, είπε στους κατοίκους, ότι ήδη ο δήμος προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνεται σωστά η ανακύκλωση και τους ζήτησε να παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου για να αναπτύξουν τις θέσεις τους.


Κλειστή η είσοδος του υφιστάμενου ΧΑΔΑ από τους διαδηλωτές. Τα απορριμματοφόρα δεν αδειάζουν τα σκουπίδια.

"Σας δίνουμε νερό, μας φέρνετε σκουπίδια"



"Ζητούμε την αλληλεγγύη όλων των κατοίκων"

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γαλήνης και Εγγαρών, Εμμανουέλα Κουτάντζη και Νίκος Μπουλαξής αντίστοιχα, αυτό που ζητούν δεν αφορά μόνο τα χωριά τους, αλλά όλη τη Νάξο, αφού πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με άλλους, σύγχρονους τρόπους, που είναι και πολύ πιο οικονομικοί για τους πολίτες. Παράλληλα, η Κορφή Ξύδη δεν βρίσκεται, όπως επισημαίνουν μόνο κοντά στα χωριά τους, αλλά είναι εντός των ορίων του πρώην δήμου Νάξου. "Ζητούμε από όλους να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, γιατί το θέμα δημιουργίας χώρου για τα απορρίμματα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, αφορά όλους τους κατοίκους", επισημαίνουν. Ζητούν να γίνουν νέες μελέτες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τον αγώνα τους αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου